Aanmeten van steunkousen

Aanmeten van therapeutische steunkousen

Therapeutische steunkousen kunnen onder andere aangemeten worden om oedeem (vochtophoping) te verminderen of om de (andere) klachten die gepaard gaan met spataderen aan te pakken. Met welke klachten u ook komt, bij Optima Derma meten we uw kousen op een deskundige en prettige manier aan. Vaak zijn therapeutische steunkousen onderdeel van één van onze behandelingen. Maar ook wanneer u alleen voor het aanmeten van therapeutische steunkousen bij ons komt, bent u uiteraard van harte welkom!

Therapeutische steunkousen zijn onder te verdelen in verschillende klassen, die oplopen in de mate waarin de kous druk (compressie) biedt. Afhankelijk van uw klachten en symptomen, geeft een arts u advies over de steunkous die het beste bij u past. Bij Optima Derma meten we steunkousen in alle drukwaarden aan. De elastische steunkousen geven van buitenaf druk op de huid. In combinatie met het bewegen van de onderliggende spieren ontstaat er hierdoor een betere doorbloeding. Daardoor vermindert de vochtophoping en nemen ook andere klachten af.

Verwijzing (huis)arts noodzakelijk

Steunkousen vallen onder hulpmiddelen en worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft hiervoor wel een verwijzing van de (huis)arts nodig!

Wilt u meer weten over (het aanmeten van) elastische kousen door Optima Derma?
Neem contact met ons op!