Verwijzing en vergoeding

Verwijzing en vergoedingen

Sinds 2011 heeft u geen verwijzing meer nodig van uw huisarts of medisch specialist voor huid- en oedeemtherapie. U kunt dus direct een afspraak met ons maken. Wanneer bij u sprake is van een chronische aandoening, heeft u wel een verwijzing nodig van een arts om in aanmerking te komen voor vergoeding van de behandelingen vanuit uw basisverzekering. Het is dus raadzaam om u hierover goed door uw arts en uw verzekeraar te laten informeren.

Vergoeding

De meeste behandelingen van Optima Derma worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Soms heeft u, zoals hierboven vermeld, hiervoor een verwijzing van een arts nodig. Vergoedingen verschillen per zorgverzekeraar en verzekeringspolis: of u een vergoeding krijgt en hoe hoog deze is, is dus afhankelijk van de door u gekozen zorgverzekering. Om zekerheid te verkrijgen over de therapieën die voor u persoonlijk wel en niet vergoed worden, adviseren wij u zichzelf hierover goed te laten informeren door uw zorgverzekeraar.

Onze werkwijze
Indien u recht heeft op vergoeding, kunnen de kosten van onze therapieën (indien gewenst) rechtstreeks via de zorgverzekeraar met u verrekend worden. Indien u liever zelf eerst de rekening ontvangt, is dit uiteraard ook mogelijk. U bent dan zelf verantwoordelijk voor betaling en de declaratie van de kosten bij uw zorgverzekeraar. Bespreek gerust uw wensen met ons, dan bekijken we samen wat we voor u kunnen betekenen.

Wilt u meer weten over vergoedingen? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Klachten en geschillen

Wij doen er alles aan goede zorg te verlenen en alles zorgvuldig te organiseren. Mocht u als patiënt onverhoopt toch niet tevreden zijn, dan is dat belangrijk om samen met ons te bespreken. Als dat geen oplossing biedt, kunt u een klacht indienen.

Wij zijn aangesloten bij de klachten- en geschillenregeling Paramedici. Meer informatie vindt u op de site van de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten: www.huidtherapie.nl