Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

Oedeem is een opeenhoping van vocht op plaatsen in het lichaam waar normaal gesproken weinig tot geen vocht voorkomt. Deze abnormale opeenhoping van vocht kan het gevolg zijn van allerlei verschillende oorzaken, zoals een ongeluk, bloedvatproblemen, ziekte, chemotherapie of littekens. Oedeem kan ook chronisch zijn, bijvoorbeeld als gevolg van een operatie of bestraling, of het kan een aangeboren afwijking zijn. Het vocht kan leiden tot pijn, een vermoeid gevoel en beperking bij het bewegen.

Optima Derma biedt oedeemtherapie voor de behandeling van onder andere lymfoedeem, lipoedeem, veneusoedeem en traumaoedeem. Door oedeemtherapie wordt de afvoer van het overtollige vocht gestimuleerd. Hierdoor zullen pijn en het vermoeide gevoel verminderen en wordt bewegen gemakkelijker. Oedeemtherapie is een verzamelterm voor verschillende behandelingen, die als losse behandeling ingezet kunnen worden, maar ook in combinatie met de andere oedeembehandelingen. In sommige gevallen gebruiken we zelfs alle verschillende behandelingen om tot het beste resultaat te kunnen komen. Welke behandelingen we precies inzetten, is afhankelijk van de oorzaak, aard en locatie van de klachten.


Optima Derma biedt binnen de oedeemtherapie de volgende behandelingen:

Klik op de term voor meer informatie of neem contact met ons op. We helpen u graag verder!

Vergoeding

Bij de meest voorkomende indicaties vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit het aanvullende pakket en de behandelingen die daarop volgen worden uit de basisverzekering vergoed. Om er zeker van te zijn dat de behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed, adviseren wij u contact op te nemen met uw verzekeraar. De behandelingen worden rechtstreeks bij uw zorgverzekering gedeclareerd.