Bindweefselmassage ofwel fascie-technieken

OEDEEMTHERAPIE
Bindweefselmassage ofwel fascie-technieken

Fascie (of fascia) is het bindweefsel dat alle weefsels en organen in ons lichaam omsluit. Op die manier vormt het een aaneengesloten geheel binnen ons lichaam. De fascie geeft ondersteuning en bescherming, en het begeleidt de bewegingen van ons lichaam. Het bindweefsel kan beschadigd raken door een operatie/littekenweefsel, of bijvoorbeeld bestraling. Het komt dan onder spanning te staan en er ontstaan verklevingen. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen.

Bij bindweefselmassage worden door middel van zogenaamde fascie-technieken de verklevingen opgeheven of verminderd. Door middel van speciale handgrepen worden tot diep in het lichaam reacties van het bindweefsel uitgelokt. Dit heeft een gunstig effect op de vochtafvoer (lymfeafvoer) en op de doorbloeding. Daarnaast zorgt het voor vermindering van de pijn die door de verklevingen veroorzaakt wordt.

Wilt u meer weten over bindweefselmassage, fascie-technieken en/of oedeemtherapie door Optima Derma? Neem contact met ons op!